Bezmäsité Puding v hlavnej roli: Sladkosti, ktoré sa rozplynú na jazyku

Puding v hlavnej roli: Sladkosti, ktoré sa rozplynú na jazyku

Jedna z najobyčajnejších kuchynských ingrediencií býva obvykle spájaná len s detskými desiatami. Bola by však škoda nechať pudingu len túto vedľajšiu úlohu. Pridajte ju do slávnostných dezertov pre romantické chvíle alebo rodinné oslavy a zožnete mohutný potlesk.

Rožteky s pudingovou náplňou

Ingrediencie na 12 – 16 kúskov:

350 ml mlieka

2 lyžice krupicového cukru

1 vrecúško vanilkového pudingu

1 balenie lístkového cesta

1 vajce na potretie

nasekané mandle na posypanie

Pracovný postup:

Najskôr si pripravíme pudingovú náplň. V 150 ml studeného mlieka rozmiešame vanilkový pudingový prášok. Zvyšok mlieka s cukrom dáme variť. Ešte než dosiahne bod varu, vmiešame mlieko s pudingovým práškom a za stáleho miešania varíme 2 minúty. Necháme vychladnúť. Občas premiešame, aby sa neurobil šupka.

Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice a každú rozvaľkáme na šesť až osem trojuholníkov. Na širšiu časť nanesieme lyžičkou pudingovú náplň, zavinieme ako rohlíček a dáme na plech vyložený papierom na pečenie.

V hrnčeku rozšľaháme vajce a potrieme ním všetky rožteky.

Posypeme je nasekanými mandľami a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 20 minút dozlatista.