Predkrmy a prílohy Jednohubky, respektíve niečo malé a rýchle k pivu aj televízii: Na tomto...

Jednohubky, respektíve niečo malé a rýchle k pivu aj televízii: Na tomto si pochutnáte

Tieto malé dobroty si v pohode stihnete pripraviť ešte pred začiatkom priateľského stretnutia a k pivu (alebo vínu) sa hodia úplne dokonale.

Mäsové guľôčky z rúry

Masové kuličky z trouby

Ingrediencie na 4 porcie:

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

600 g mletého hovädzieho mäsa

1/2 lyžičky rímskej rasce

1/2 lyžičky mletého koriandra

soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie

kečup, horčica a pečivo na podávanie

Pracovný postup:

Cibuľu ošúpeme a nasekáme najemno. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Dáme predhriať rúru na 180 °C.

Mäso vložíme do väčšej misy a vmiešame doň rímsku rasca, mletý ​​koriander, soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie. Rukou premiesime, aby sa všetky ingrediencie rovnomerne premiešali.

Potom navlhčenými rukami tvoríme menšie guličky a kladieme ich na papierom na pečenie vyložený plech. Pečieme v predhriatej rúre dozlatista asi 40 minút.

Podávame s kečupom, horčicou a na kocky nakrájaným pečivom.

Tip: Pred podávaním môžete guľôčky napichnúť na špáradlá alebo party napichovátka, aby sa lepšie konzumovali. Ak máte radšej ostrejšiu chuť, pridajte k mäsu okrem rímskej rasce a koriandra tiež lyžičku mletej pálivej papriky.