Cestoviny a rizotá Bylinkové hody: Roláda s pestom, šalviové ravioli a krém s koriandrom

Bylinkové hody: Roláda s pestom, šalviové ravioli a krém s koriandrom

Kedy inokedy si užívať zelené bohatstvo zo záhrady za oknom, než práve teraz, keď sa to všetko krásne zelená. Čerstvé bylinky využijete nielen klasicky do šalátov alebo nátierok, ale v kuchyni sa s nimi dá čarovať skoro do nekonečna.

Vyskúšajte napríklad tieto tri ľahké letné recepty.

Šalviové ravioli s ricottou

Šalvějové ravioli s ricottouŠalvějové ravioli s ricottouŠalvějové ravioli s ricottouIngrediencie na 4-6 porcií:

500 g hladkej múky + na podsypanie

5 vajec

4-5 lyžíc masla

2 hrste šalviových lístkov

Na náplň:

250 g ricotty

2 lyžice pecorina

1 strúčik cesnaku

soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie

Postup:

Múku a vajce spracujeme pomocou robota alebo rukami na hladké pružné nelepivé cesto. Vložíme ich do mikroténového sáčku a necháme chvíľu odpočinúť.

Medzitým si pripravíme náplň. V miske zmiešame ricottu, strúhaný syr a prelisovaný cesnak. Dochutíme soľou a korením.

Potom cesto rozdelíme na dva kúsky a postupne vyvaľkáme na doske poprášenej múkou. Na jeden plát nakladieme lyžicou náplň, priložíme druhý plát a rozrežeme. Tak spotrebujeme postupne všetko cesto aj náplň.

Do veľkého hrnca si dáme variť osolenú vodu. Keď vrie, vložíme do nej ravioli a varíme asi 4 minúty. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať.

Ku koncu varenia rozpustíme v hrnci maslo, orestujeme na ňom šalviové lístky a jednotlivé porcie raviol voňavou omáčkou na tanieroch prelejeme.

Tip: Do plnky môžete pridať tiež niekoľko lístkov baby špenátu alebo nasekané bylinky podľa chuti.